sas aresei to blog auto?

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

O Καλύτερος Παναθηναϊκός της 20ετίας!

Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε συνηθίσει έναν Παναθηναϊκό που μονίμως κάτι του έλειπε...
Πότε ένας κάλος επιθετικός (ειδικότερα μετά τον Βαζέχα), πότε ένα καλό αμυντικό χαφ και ακόμα και πέρυσι ένας καλός κεντρικός αμυντικός. Οι πράσινοι έχουν να δουν από την εποχή του μεγάλου Ρενέ Χενρικσεν.
Μέτα την περσινή μεταγραφή του Σισέ -και αφού ο Γάλλος πήρε μόνος του το πρωτάθλημα κάνοντας την μισή ευκαιρία γκολ-, το δέσιμο του κέντρου του, με Κατσουράνη και Ζιλμπέρτο, το μόνο που λείπει πια είναι ένας καλός κεντρικός αμυντικός.
Όλοι είδαν πέρυσι, την αδυναμία του Παναθηναϊκού στην αμυντική γραμμή. Ήταν το μόνο εξάλλου μελανό σημείο της χρονιάς που πέρασε για τους πράσινους.
Η τυχών έλευση του Γουίλιαμ Γκαλάς στο κέντρο της άμυνας, φτιάχνει ίσως τον καλύτερο Παναθηναϊκό της εικοσαετίας, ακόμη καλύτερο από την ομάδα της περιόδου 2000-2003 που έκανε τις καταπληκτικές εμφανίσεις στην Ευρώπη αλλά δεν κατάφερνε να πάρει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν θα έχει μεγάλους παίκτες και προσωπικότητες σε όλες πλέον τις γραμμές. Στην θέση του τερματοφύλακα θα έχει τον Αλέξη Τζόρβα ο οποίος εμένα προσωπικά δεν μου γεμίζει το μάτι, αλλά σαφώς δεν είναι και τερματοφύλακας που δεν μπορείς να ποντάρεις πάνω του. Στην αμυντική γραμμή θα έχει τον βύντρα δεξιά -έκανε εξαιρετική χρονιά πέρυσι σκοράροντας σημαντικά  στην έκβαση του τίτλου γκολ- , τον κάλο Σπυρόπουλο αριστερά και στον κέντρο της άμυνας τους Σαριέγκι και πιθανόν τον Γκαλάς. Στο κέντρο ως αμυντικά χαφ θα παίζουν οι Κατσουράνης και Ζιλμπέρτο, αριστερά ο Λέτο, δεξιά ο Γκοβού (αντικαταστάτης του μέτριου πέρυσι Σαλπιγγίδη) με επιτελικό πότε τον Καραγκούνη και πότε τον Νίνη και στην επίθεση; Τζιμπριλ Σισέ!
Μιλάμε σίγουρα για μια ομάδα που δεν της λείπει τίποτα. Όταν ο χειρότερος της παίκτης της 11αδας σε ένα ματς μπορεί να κάνει την διαφορά τότε οι Πράσινοι μπορούν να υπερηφανεύονται πως έχουν μία πλήρη σύνθεση.
Τα μόνα ερωτήματα για τον φετινό Παναθηναϊκό είναι ο πάγκος του δηλαδή αν οι "δεύτεροι παίκτες μπορούν να καλύψουν επάξια τους πρώτους και το αν μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα τους στα ντέρμπι αφού την περασμένη χρονιά έχασε πάρα πολλούς βαθμούς σε σχέση με άλλες χρονιές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: