sas aresei to blog auto?

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

song's


‎:)
Τοποθεσία: BARCODE CLUB
Ώρα: Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 11:30 μ.μ.

Έτοιμο το πρώτο αντιλέιζερ στον κόσμο

Δημοσίευση 23/02/2011 23:11 Ανανέωση 24/02/2011 04:29
Ένα αντιλέιζερ, που απορροφά το φως αντί να το εκπέμπει, δημιουργήθηκε από ερευνητές στις ΗΠΑ. Αντί να απορροφά ηλεκτρική ενέργεια και να εκπέμπει ακτίνες φωτός όπως ένα λέιζερ, το αντιλέιζερ κάνει το αντίστροφο, απορροφώντας φως και μετατρέποντάς το σε θερμότητα, η οποία εύκολα μπορεί στη συνέχεια να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια.
Ένα συμβατικό λέιζερ –μια ώριμη πλέον τεχνολογία 50 ετών που χρησιμοποιείται σε διάφορες εφαρμογές– παράγει μια ροή φωτονίων, τα οποία ενισχύονται κατάλληλα και μετά εξέρχονται από τη μια ή τις δύο άκρες της συσκευής με μορφή ακτίνας. Το 2010, ο φυσικός Ντάγκλας Στόουν του πανεπιστημίου Γιέιλ κατάφερε να αντιστρέψει τη διαδικασία θεωρητικά και, τώρα, η ίδια ομάδα ερευνητών του ίδιου πανεπιστημίου, χρησιμοποιώντας ένα κοινό υλικό (μια μικροσκοπική ράβδο πυριτίου 110 μικρομέτρων), που απορροφά το φως αντί να το ενισχύει, κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν το αντιλέιζερ.
Το πυρίτιο απορρόφησε το 99,4% (θεωρητικά το ποσοστό μπορεί να αυξηθεί στο 99,999%) του εκπεμπόμενου σχεδόν υπέρυθρου φωτός με μήκος κύματος 998,5 νανομέτρων, μετατρέποντας το σε θερμότητα αντί σε ακτίνα λέιζερ. Οι μελλοντικοί οπτικοί υπολογιστές μπορεί να χρησιμοποιούν φως για να μεταδίδουν σήματα (πληροφορίες) μεταξύ των υβριδικών επεξεργαστών τους, που δεν θα αποτελούνται μόνο από πυρίτιο και τρανζίστορ, αλλά θα χρησιμοποιούν τόσο φωτόνια όσο και ηλεκτρόνια.
Το αντιλέιζερ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως «οπτικός διακόπτης» σε αυτήν την τεχνολογία επόμενης γενιάς, μετατρέποντας τα σήματα φωτός σε ηλεκτρικά. Μελλοντικά επίσης το αντίστροφο λέιζερ μπορεί να εφαρμοστεί στην ακτινολογία, είτε για διαγνωστικούς, είτε για θεραπευτικούς σκοπούς, καθώς επίσης σε νέους υπερευαίσθητους αισθητήρες.
Οι ερευνητές διευκρίνισαν, πάντως, ότι το αντιλέιζερ δεν μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας από ένα κανονικό λέιζερ. «Αν ένα όπλο λέιζερ σας σημαδέψει, θα σας σκοτώσει», είπε ο Στόουν. Η πρωτότυπη ανακάλυψη –κανείς δεν είχε σκεφτεί μέχρι σήμερα να αντιστρέψει τη διαδικασία ενός λέιζερ– παρουσιάστηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Science».

Μοναστήρι – Pacman «τρώει» τα πάντα! Δημοσίευση 24/02/2011 12:53 Ανανέωση 24/02/2011 16:36 Το γνωστό τερατάκι στα ηλεκτρονικά παιχνίδια Pacman που καταπίνει ότι βρει μπροστά του, θυμίζει η Μονή Διονυσίου του Αγίου Όρους, που διεκδικεί 1.325 στρέμματα σε περιοχή - φιλέτο της Χαλκιδικής, την Ορμύλια, στην οποία υπάρχει μεταξύ άλλων και παιδική κατασκήνωση για ανάπηρα παιδιά. Σε αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο η Μονή για να πάρει στα χέρια της την έκταση της κατασκήνωσης, αναφέρονται τα εξής: «Αν εμείς εκμεταλλευόμασταν τις κατασκηνώσεις των παιδιών αυτών, θα εισπράτταμε για το 2007 καθαρό μίσθωμα 120.000 ευρώ, για το 2008 125.000 ευρώ, για το 2009 132.000 ευρώ. Δηλαδή σε τρία χρόνια χάσαμε 378.000 ευρώ». Ο αντιδήμαρχος Ορμύλιας κ. Γ. Ζανάκος είχε δηλώσει προ καιρού: «Αυτοί οι άγιοι μεσίτες δεν ξέρουν τι θέλουν και τι ζητάνε κάθε μέρα και θέλουν να τα πάρουν όλα στην καλύτερη περιοχή της Χαλκιδικής. Κάθε λίγο οδηγούν 4-4 άτομα στα δικαστήρια για να μας αναγκάσουν όλους να παραιτηθούμε από τα κτήματά μας». Να σημειωθεί ότι η κατασκήνωση για τα παιδιά με τις ειδικές ανάγκες, λειτουργεί από το 1965. Είχε παραχωρηθεί από το δημόσιο στο υπουργείο υγείας, αλλά τώρα οι καλόγεροι της Μονής παρουσιάζουν χρυσόβουλα του 1600 από τον Σουλτάνο και υποστηρίζουν ότι είναι περιουσία της Μονής. Η εκπρόσωπος της διαδημοτικής κίνησης «Χαλκιδική ΣΟΣ», Κυριακή Μάλαμα, καταγγέλλει ότι πολλά μοναστήρια στη Χαλκιδική διεκδίκησαν δικαστικά περίπου 100.000 στρέμματα του Αγίου Όρυς και της γύρω περιοχής, κέρδισαν τις δίκες λόγω των χρυσόβουλων που παρουσίασαν από την εποχή της Τουρκοκρατίας και εν συνεχεία μεταπούλησαν τις εκτάσεις αυτές σε διπλάσια και τριπλάσια τιμή». 16 Share 36Email3Share


Μοναστήρι – Pacman «τρώει» τα πάντα!

Δημοσίευση 24/02/2011 12:53 Ανανέωση 24/02/2011 16:36
Το γνωστό τερατάκι στα ηλεκτρονικά παιχνίδια Pacman που καταπίνει ότι βρει μπροστά του, θυμίζει η Μονή Διονυσίου του Αγίου Όρους, που διεκδικεί 1.325 στρέμματα σε περιοχή - φιλέτο της Χαλκιδικής, την Ορμύλια, στην οποία υπάρχει μεταξύ άλλων και παιδική κατασκήνωση για ανάπηρα παιδιά.
Σε αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο η Μονή για να πάρει στα χέρια της την έκταση της κατασκήνωσης, αναφέρονται τα εξής:
«Αν εμείς εκμεταλλευόμασταν τις κατασκηνώσεις των παιδιών αυτών, θα εισπράτταμε για το 2007 καθαρό μίσθωμα 120.000 ευρώ, για το 2008 125.000 ευρώ, για το 2009 132.000 ευρώ. Δηλαδή σε τρία χρόνια χάσαμε 378.000 ευρώ».
Ο αντιδήμαρχος Ορμύλιας κ. Γ. Ζανάκος είχε δηλώσει προ καιρού: «Αυτοί οι άγιοι μεσίτες δεν ξέρουν τι θέλουν και τι ζητάνε κάθε μέρα και θέλουν να τα πάρουν όλα στην καλύτερη περιοχή της Χαλκιδικής. Κάθε λίγο οδηγούν 4-4 άτομα στα δικαστήρια για να μας αναγκάσουν όλους να παραιτηθούμε από τα κτήματά μας».
Να σημειωθεί ότι η κατασκήνωση για τα παιδιά με τις ειδικές ανάγκες, λειτουργεί από το 1965. Είχε παραχωρηθεί από το δημόσιο στο υπουργείο υγείας, αλλά τώρα οι καλόγεροι της Μονής παρουσιάζουν χρυσόβουλα του 1600 από τον Σουλτάνο και υποστηρίζουν ότι είναι περιουσία της Μονής.
Η εκπρόσωπος της διαδημοτικής κίνησης «Χαλκιδική ΣΟΣ», Κυριακή Μάλαμα, καταγγέλλει ότι πολλά μοναστήρια στη Χαλκιδική διεκδίκησαν δικαστικά περίπου 100.000 στρέμματα του Αγίου Όρυς και της γύρω περιοχής, κέρδισαν τις δίκες λόγω των χρυσόβουλων που παρουσίασαν από την εποχή της Τουρκοκρατίας και εν συνεχεία μεταπούλησαν τις εκτάσεις αυτές σε διπλάσια και τριπλάσια τιμή».


Ποιό ζώο έχει ανακαλύψει το μυστικό της αιώνιας ζωής;

Δημοσίευση 23/02/2011 07:48 Ανανέωση 23/02/2011 07:52
Υπάρχει ένα είδος του ζωικού βασιλείου που φαίνεται ότι έχει ανακαλύψει το μυστικό της αιώνιας ζωής!
Το όνομά του: Τurritopsis nutricula! Πρόκειται για ένα είδος μέδουσας η οποία μόλις φτάνει στο το ώριμο ενήλικο στάδιό της, μπορεί και ξαναγυρίζει στο ανώριμο στάδιο του πολύποδα, δηλαδή στην αρχή της ζωής!
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι έχει "νικήσει" το θάνατο, αφού οι αιτίες θανάτου του δεν περιλαμβάνουν σχεδόν καθόλου τα "γηρατειά"!
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η μέδουσα αποτελεί το μόνο γνωστό είδος ζωής, το οποίο μπορεί συνεχώς να γυρίζει το χρόνο από την αρχή! Αναζητώντας το μυστικό της, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό κρύβεται στην "διαδικασία της συνεχούς επαναδιαφοροποίησης".
Κι αν σας φαίνεται πολύπλοκος ο τίτλος, μάθετε ότι περιγράφει την ικανότητα της μέδουσας να αναγεννά αδιάκοπα, ολόκληρο το σώμα της!
Όπως αντιλαμβάνεστε, το γεγονός αυτό έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι ευελπιστούν ότι η Τurritopsis nutricula, μπορεί να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν το ελιξίριο της νεότητας ή και της αιώνιας ζωής για το ανθρώπινο είδος!
Πηγή: pyles.tv

UFO σε αγώνα ποδοσφαίρου;

Δημοσίευση 22/02/2011 07:32 Ανανέωση 22/02/2011 13:27
Το παρακάτω βίντεο κάνει το γύρο της παγκόσμιας κοινότητας των φανατικών με τους εξωγήινους. Το βίντεο τραβήχτηκε πρόσφατα σε έναν αγώνα γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κίνα, από κάποιο φίλαθλο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάποιος αντιλήφθηκε κι έδειξε ένα περίεργο σκάφος που πέταγε στον ουρανό.
Το γεγονός συνέβη στην περιοχή Guangzhou. Εκεί, συχνά παρατηρούνται όλο και περισσότερα παρόμοια περιστατικά. Το ιπτάμενο αντικείμενο κινείται από τη μια άκρη στην άλλη και -προσωπική μας άποψη- μοιάζει περισσότερο με μετεωρολογικό ή άλλο μπαλόνι, παρά με ufo!
Στην Κίνα πάντως, χιλιάδες Κινέζοι πολίτες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση τούς αποκρύπτει πληροφορίες για την εξωγήινη ζωή και τη δράση τους στη Γη. Πολλοί σχολιαστές πιστεύουν ότι η Κίνα έχει στοιχεία που μπορούν πολύ εύκολα να αποδείξουν την ύπαρξη της εξωγήινης ζωής πριν από την Αμερική.
Το δικό μας σχόλιο είναι ότι τουλάχιστον στην Κίνα, τα... UFO εντοπίζονται ΠΑΝΩ και όχι ΜΕΣΑ στα ποδοσφαιρικά γήπεδα!
Πηγή: pyles.tv

Αντίο με ψηλά το κεφάλι ο ΠΑΟΚ

Δημοσίευση 22/02/2011 18:42 Ανανέωση 23/02/2011 07:52
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε το Europa League καθώς έφερε ισοπαλία 1-1 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Λουζνίκι και σε συνδυασμό με την ήττα της Τούμπας με 1-0, σταματάει την πορεία του στους «32» της φετινής διοργάνωσης.
Ο ΠΑΟΚ στάθηκε πολύ καλά στο παγωμένο στάδιο της ρώσικης πρωτεύουσας και παρ’ ότι είχε πολλές κλασικές ευκαιρίες δεν μπόρεσε να μετουσιώσει ένα ακόμα γκολ το οποίο θα του έδινε και την πρόκριση στην επόμενη φάση.
 
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΠΑΟΚ 1-1
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
90' - 6 λεπτά οι καθυστερήσεις! Με το 1-1 περνάει η ΤΣΣΚΑ.
90' - Φτάσαμε στο 90' και ο ΠΑΟΚ τα παίζει όλα για όλα.
79' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ. Ο Κρέσιτς απέκρουσε το πέναλτι του Λοβ, η μπάλα πήγε στο αριστερό δοκάρι και στην συνέχεια ο Ιγκνάσεβιτς έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.
78' - ΠΕΝΑΛΤΙ για την ΤΣΣΚΑ. Ο Τόσιτς μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Κρέσιτς και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι.
75' - Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Μουσλίμοβιτς έδωσε έξυπνη κάθετη για τον Ίβιτς, εκείνος έκανε συρτή σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Σαλπιγγίδης δεν έκανε καλά την προβολή από την μικρή περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων. Μεγάλη ευκαρία για να γίνει το 0-2!
* Με το γκολ του "Μούσλι", ο αγώνας πάει στην παράταση!
67' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! Τραγικό λάθος του Τσεπτσούκοβ με τον Μπερεζούτσκι, ο Μουσλίμοβιτς έκλεψε την μπάλα και σε άδεια εστία άνοιξε το σκορ.
62' - Ο  τερματοφύλακας της ΤΣΣΚΑ, Ακινφέεβ, δεν μπορεί να συνεχίσει μετά την σύγκρουσή του με τον Σαλπιγγίδη.
59'  - Επικίνδυνα βγήκε στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ με τον Σαλπιγγίδη, όμως ο Ακινφέεβ βγήκε γρήγορα και πρόλαβε να μπλοκάρει την μπάλα. Στο έδαφος ο Ρώσος πορτιέρο, αφού η σύγκρουση με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ ήταν σφοδρή.
50' - Ο Νέσιντ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
46' - Ο Βιεϊρίνια έδωσε πάσα για τον Λίνο, εκείνος έβγαλε συρτή σέντρα από τα αριστερά, αλλά η προβολή του Μουσλίμοβιτς από την μικρή περιοχή, θα περάσει λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ακινφέεβ.
ΕΝΑΡΞΗ 2ου ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
TEΛΟΣ 1ου ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
41' - Διπλή ευκαιρία για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να κάνει το 1-0. Ωραίο 1-2 του Λαβ με τον Νέσιρ, οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ έδιωξαν, ενώ το σουτ του Μαμάεβ κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Κρέσιτς.
38' - Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ για τον ΠΑΟΚ και διώξιμο των αμυντικών, ο Τσιρίλο έκανε απευθείας το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
36' - ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΑΟΚ!Ο Σαλπιγγίδης πάσαρε με τη μια στον Μουσλίμοβιτς, εκείνος σούταρε εντος περιοχης, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ακινφέεβ.
33' - Σουτ του Λαβ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα περνά άουτ.
20' - Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει γήπεδο και απειλεί περισσότερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
11' -  Άλλη μια καλή φάση για τον ΠΑΟΚ! Ο Σαλπιγγίδης έκανε δυνατό διαγώνιο σουτ εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ακινφέεβ.
9' - Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Στην αντεπίθεση ο Μουσλίμοβιτς τράβηξε πάνω του όλους τους αμυντικούς, την κατάλληλη στιγμή έδωσε αριστερά στον ελεύθερο Ίβιτς, όμως το πλασέ του Σέρβου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
1' - Ο Βάγκνερ Λοβ έκανε του σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ
1' - Στην σέντρα Η ΤΣΣΚΑ
ENAΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: «Λουζνίκι»
Διαιτητής: Λοράν Ντουαμέλ (Γαλλία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λεονίντ Σλούτσκι): ΑΑκινφέεφ, Ναμπάμπκιν, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Μαμάεφ, Σεμπέρας, Τόσιτς, Κάουνα, Νέσιντ, Λοβ.
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς.

 

Μήνυση Σισέ σε Μαρινάκη

Δημοσίευση 24/02/2011 17:48 Ανανέωση 24/02/2011 17:49
Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι αποφασισμένος να κάνει πράξη τις αρχικές του σκέψεις να σύρει στα δικαστήρια τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο Γάλλος Σούπερ Σταρ του Παναθηναϊκού, μετά τα όσα του… έσουρε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και αφού συμβουλεύτηκε τους δικηγόρους του, την Παρασκευή θα αποταθεί τις αστυνομικές αρχές και θα καταθέσει μήνυση στον πρόεδρο και ιδιοκτήτη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.
 

Έκλεισε ξανά η κάνουλα...

Δημοσίευση 24/02/2011 18:04 Ανανέωση 24/02/2011 18:06
Έκλεισε και πάλι η ΟΠΑΠ ΑΕ την... κάνουλα της κρατικής χρηματοδότησης των ομάδων της Super League.
Mε εντολή της κυβέρνησης και τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του Οργανισμού, δεν προχώρησε η διαδικασία ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της νέας σύμβασης μεταξύ των ομάδων της Super League και της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Μάλιστα στο συμβούλιο της Παρασκευής επρόκειτο απλά να επικυρωθεί από τις ομάδες της Λίγκας το νέο κείμενο για τη διετή ανανέωση της σύμβασης, στην οποία περιλαμβάνονται και οι ρήτρες για την καταπολέμηση της βίας.

Με την υπογραφή των νέων συμβάσεων, υπήρξε ρητή δέσμευση από τη διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ, πως θα εξοφλούσε και τα οφειλόμενα από την περσινή σύμβαση ποσά, τα οποία είχαν μπλοκαριστεί λόγω των κρουσμάτων βίας.
Όμως, τώρα παρουσιάζεται νέα εμπλοκή, μετά από όσα έγιναν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με αποτέλεσμα οι ομάδες της Super League και κυρίως οι μικρομεσαίες να βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Το Onsports.gr αποκαλύπτει πως υπάρχουν σήμερα ομάδες, που αντιμετωπίζουν έντονο ταμειακό πρόβλημα, αφού με το κλίμα αμφισβήτησης που έχει διαμορφωθεί για το μέλλον του Συναιτερισμού, οι Τράπεζες ζητούν και προσωπικές εγγυήσεις από τους παράγοντες, όταν εκείνοι ζητούν να προχωρήσουν στην προ-είσπραξη χρημάτων που αφορούν στα συμβόλαια της κεντρικής διαχείρισης και όχι μόνο...

Η σύμβαση χορηγίας της ΟΠΑΠ ΑΕ με τη Super League, αν και όποτε υπογραφεί, θα ανανεωθεί για δύο ακόμη χρόνια έναντι ποσού 22 εκ. ευρώ το χρόνο, με την υποχρέωση του Οργανισμού και καλύπτει έξοδα 1.5 έως 2 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή των γηπέδων, κυρίως των ομάδων που προέρχονται από τη Football League.

To βέβαιο είναι πως η Super League βρίσκεται και πάλι με την πλάτη στον τοίχο, ως προς την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, ενώ τεράστιο θέμα δημιουργεί για τη βιωσιμότητά της και η τελική στάση που θα κρατήσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε περίπτωση που την Παρασκευή δεν περάσει από το Δ.Σ. της Λίγκας, η πρόταση μομφής εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μοιρασμένα τα κουκιά...
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πράσινοι είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε για μια ημέρα παραπάνω, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στην ηγεσία του Συνεταιρισμού.

Γι' αυτό έκαναν την πρόταση μομφής και περιμένουν πλέον να διαπιστώσουν τη στάση που θα κρατήσουν οι υπόλοιπες ομάδες της Λίγκας, όχι για να μετρήσουν "συμμάχους" ή εχθρούς, αλλά για να καταγράψουν την τάση που επικρατεί.

Θα υπάρξει όμως και σίγουρα θα καταγραφεί και η τάση αντίδρασης από ένα άλλο μπλοκ ομάδων με πρώτο τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με την οποία θα τεθούν οι δύο αιώνιοι προ των ευθυνών τους και θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αφήσουν εκτός Συνεταιρισμού τα επικοινωνιακά παιχνίδια "εξουσίας" στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να μην κινηθεί καν η διαδικασία της ψηφοφορίας για την αποπομπή Μαρινάκη, αλλά να συμφωνηθεί από τώρα ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει αλλαγή προέδρου, πιθανότατα και πολιτικής για την εκλογή του ώστε να μην επανεμφανισθεί παράγοντας ομάδας στην "καρέκλα", αλλά να περάσει η διοίκηση του Συνεταιρισμού στα χέρια τεχνοκρατών.
 


Πέντε αγωνιστικές στον Τοροσίδη

Δημοσίευση 24/02/2011 17:50 Ανανέωση 24/02/2011 17:55
Με πέντε αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης, για τη συμπεριφορά του στο ντέρμπι, σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.
Ο διεθνής άσος αποβλήθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, λόγω της αψιμαχίας που είχε με τον Σεμπάστιαν Λέτο.
Οι τρεις αγωνιστικές της ποινής του αφορούν την συμπεριφορά του, ενώ οι δύο το γεγονός ότι φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προτίθεται να καταθέσει έφεση για την μείωση της ποινής.

Το μπαλάκι στον… Δήμο για το γηπεδικό

Δημοσίευση 24/02/2011 18:10 Ανανέωση 24/02/2011 18:12
Για το γήπεδο που θέλει να κατασκευάσει ο Παναθηναϊκός, στην περιοχή του Βοτανικού, μίλησε η Τίνα Μπιρμπίλη.
Η Υπουργός Περιβάλλοντoς, μιλώντας από το βήμα της Βουλής για το συγκεκριμένο θέμα, είπε: «Η τροπολογία για τη Διπλή Ανάπλαση είναι έτοιμη. Περιμένουμε εγγράφως τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Αθηναίων».
Η Τίνα Μπιρμπίλη, έκανε πάσα την… μπάλα, στον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος έχει παγώσει το θέμα, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να προχωρήσει το έργο της Διπλής Ανάπλασης.
 

Mπέος: «Ψάχνω τη διάδοχη κατάσταση»

Δημοσίευση 24/02/2011 18:48 Ανανέωση 24/02/2011 18:55
Την αποχώρησή του από τα διοικητικά του Ολυμπιακού Βόλου προανήγγειλε με ανακοίνωσή του ο Αχιλλέας Μπέος, ψάχνοντας τη διάδοχη κατάσταση.
Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (22/2) είχε πει μεταξύ άλλων πως αν έστω και μικρή μερίδα των φίλων της ομάδας δεν τον θέλει, τότε θα φύγει. Και την ίδια μέρα ακολούθησε ανακοίνωση του ΑTHENS CLUB, που ασκούσε έντονη κριτική στην απόφαση του Μπέου να απομακρύνει τον Σάκη Τσιώλη από την τεχνική ηγεσία. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου, πάντως, αναφέρεται με πολύ… βαρείς χαρακτηρισμούς στους λίγους – όπως υποστηρίζει – οπαδούς που δεν τον θέλουν στην ομάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η λέσχη ΑTHENS CLUB, γνωστή για την ανυπαρξία της, επειδή τους γνωρίζουμε, θα πρέπει να ξέρουν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει διοίκηση που παίρνει και υλοποιεί αυτή και μόνο αυτή όλες τις αποφάσεις, κάτι που εξασφαλίζει τη διοικητική ηρεμία στη λειτουργία της ομάδας.
Ευτυχώς για τους υγιείς φιλάθλους εδώ και τρία χρόνια, η σημερινή διοίκηση έχει βγάλει από το ημερολόγιο της δρομολόγια όπως Μυρίκη και Γραβιά. Σε σας τους 18 άπληστους που εκφράζετε τη δυσαρέσκειά σας επειδή σας έκανε το τραπέζι δύο φορές, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει γυρίσει σελίδα. Σας δίνω όμως το λόγο μου ότι είναι θέμα χρόνου να αποχωρήσω. Ήδη ψάχνω τη διάδοχη κατάσταση γιατί σιχάθηκα κάτι γλοιώδεις τύπους σαν και εσάς. Τότε να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθετε εκεί που σας αξίζει. Ζητώ συγγνώμη από όλους τους αγνούς και υγιείς φιλάθλους για την απόφασή μου αυτή καθώς και για τις εξελίξεις που έρχονται».
 

Maserati GranCabrio Sport

Δημοσίευση 24/02/2011 10:32
Μία ακόμα παραλλαγή πάνω στο θέμα GranSport ετοίμασε για τη Γενεύη η εταιρία από τη Μόντενα. Η Maserati κρατά τις γραμμές της Sport βγάζει την οροφή και δημιουργεί την GranCabrio.
Πρόκειται για την έκδοση Sport, η οποία «φορά» τον V8 κινητήρα των 4.700 κ.εκ , ο οποίος αποδίδει 450 ίππους και 500 Nm ροπής. Μάλιστα οι μηχανικοί της Maserati, ισχυρίζονται ότι το νέο μοτέρ τους καταναλώνει λιγότερα καύσιμα (-6%) σε σχέση με το παρελθόν.
Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στο κιβώτιο της ZF, καθώς το λογισμικό που διαχειρίζεται τη λειτουργία του προέρχεται από την Quattroporte Sport GT S. Επίσης, η Sport διαθέτει νέες και πιο σπορτίφ ρυθμίσεις στην ανάρτηση, που περιλαμβάνει τα «ενεργά» αμορτισέρ Skyhook της Maserati. Τέλος τα φρένα του αυτοκινήτου, έχουν διάτρητες και χαραγμένες δισκόπλακες, για καλύτερη απόδοση στη σκληρή χρήση.
Πέρα από τις μηχανολογικές αναβαθμίσεις, η GranCabrio Sport ξεχωρίζει και στον τομέα της εμφάνισης. Το χρώμα έχει την απόχρωση, «Rosso Trionfale», η οποία είναι εμπνευσμένη από τις αγωνιστικές προτάσεις της μάρκας της δεκαετίας του ’50.
Σύμφωνα με τους Ιταλούς, η νέα GranCabrio Sport θα διατίθεται σε 62 συνολικά αγορές ανά τον κόσμο, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν από φέτος το καλοκαίρι.
 

Θετικά εξελίσσεται η κατάσταση του Κούμπιτσα

Δημοσίευση 24/02/2011 11:29 Ανανέωση 24/02/2011 11:30
Αισιόδοξοι παρουσιάζονται οι γιατροί του Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο, ένα περίπου μήνα μετά το σοβαρό ατύχημα στην Ιταλία.
«Τα πηγαίνει πολύ καλά. Τα ευχάριστα νέα είναι πως δεν έχει παρουσιαστεί κάποια φλεγμονή, μετά την επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Μπορεί να κουνήσει τα δάχτυλα του, αλλά ακόμη έχει ευαισθησία στο χέρι. Δεν πονάει και η ψυχολογία του είναι πολύ καλή», ήταν τα λόγια του γιατρού του Κούμπιτσα, ο οποίος ωστόσο τόνισε πως δεν μπορεί να υπολογίσει το χρόνο αποθεραπείας του Πολωνού.
Ο Πολωνός οδηγός που έχει βγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, βρίσκεται πλέον στο δωμάτιο του και περιμένει να μπει στο στάδιο της αποθεραπείας.

 

Τα μελλοντικά “βενζινάδικα”

Δημοσίευση 24/02/2011 13:05 Ανανέωση 24/02/2011 13:08
Η έλλειψη σταθμών φόρτισης είναι ένας από τους λόγους που δεν αυξάνονται οι πωλήσεις οχημάτων που κινούνται με ηλεκτρισμό και κυψέλες καυσίμων υδρογόνου.
Το όραμα της ιαπωνικής Honda για τη μετάβαση από τα βενζινοκίνητα στα αυτοκίνητα με εναλλακτικές μορφές καυσίμων, περιλαμβάνει πρατήρια φόρτισης τέτοιων οχημάτων, που η δοκιμή τους έχει ξεκινήσει πιλοτικά σε τρεις ιαπωνικές πόλεις και σε μια πόλη της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.
Πηγή: mobilenews

Στη Γενεύη το νέο Mini Rocketman

Δημοσίευση 24/02/2011 07:41 Ανανέωση 24/02/2011 16:58
Μπορεί να πρόκειται για ακόμη ένα concept της Mini, όμως το νέο Rocketman δείχνει να είναι πιο κοντά στις βασικές αρχές του πρώτου Mini της δεκαετίας του 1950! Το αυτοκίνητο στην αρχική του μορφή εγγυάται κορυφαία χρηστικότητα παρά το μικρό μέγεθος του, που φτάνει τα 3,4 μέτρα.
Στον αντίποδα του Mini Countryman που είναι το μεγαλύτερο όχημα που μας έχει παρουσιάσει η φίρμα στη σύγχρονη ιστορία της, το νέο Mini Rocketman είναι το απόλυτα μικρότερο! Έχει αισθητά μικρότερο μήκος από τις τρίθυρες εκδόσεις που κυκλοφορούν, και αποτελεί στην ουσία ένα concept το οποίο όμως δείχνει τόσο μελετημένο, που μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι βρίσκεται πιο κοντά στις βασικές αρχές του Mini της δεκαετίας του 1950, από κάθε άλλο όχημα του κατασκευαστή! Αυτό γιατί οι σχεδιαστές του Rocketman ήθελαν να δημιουργήσουν ένα Mini πιο μικρό από το υπάρχον μοντέλο, που την ίδια στιγμή θα μπορεί να χωρέσει και πάλι τέσσερα άτομα, όμως ο εσωτερικός του χώρος θα μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.
Έτσι η εσωτερική του διάταξη είναι 3+1 θέσεων, που ίσως τελικά έχει περισσότερο νόημα από την τετραθέσια των τωρινών One και Cooper (!), με την τέταρτη θέση (της οποίας η πλάτη πέφτει) να εξυπηρετεί καλύτερα ως αποθηκευτικός χώρος, όταν δεν φιλοξενεί κάποιον επιβάτη. Στο ίδιο υψηλό επίπεδο ευκολίας συμβάλλουν και οι μεγάλες πόρτες που ανοίγουν διάπλατα και «σπάνε» σε δύο μέρη για ακόμη καλύτερη πρόσβαση από και προς το εσωτερικό, ενώ την παράσταση κλέβει και ο χώρος των αποσκευών που σύρεται προς τα έξω (κατά 350 χιλιοστά)! Οι διαστάσεις που δίνει η Mini για το Rocketman concept είναι τα: 3.419x1.907x1.398 χιλ. για ΜxΠxΥ (πλάτος μαζί με τους καθρέπτες), ενώ το μοντέλο πατά σε ζάντες μεγέθους 18 ιντσών.
Το σασί είναι από ανθρακόνημα, ενώ στη μείωση του βάρους και κατά συνέπεια της κατανάλωσης συμβάλλουν επίσης οι ζάντες που είναι ειδικά σχεδιασμένες για αυτό το σκοπό, καθώς και η μελετημένη αεροδυναμική του αμαξώματος.
Περισσότερα τεχνικά στοιχεία σχετικά με το Rocketman δεν έχει ανακοινώσει ακόμη η Mini, πέρα από το γεγονός ότι η μέση τιμή της κατανάλωσης του θα κυμαίνεται στα 3 λίτρα/100 χιλιόμετρα (που με τη σειρά της παραπέμπει σε χρήση πετρελαιοκινητήρα, ή υβριδικής τεχνολογίας). Σε κάθε περίπτωση όμως μείνετε συντονισμένοι, αφού η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου θα γίνει σε λίγες μόλις ημέρες.
Πηγή: autotriti

Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν την υπογονιμότητα

Δημοσίευση 22/02/2011 16:50 Ανανέωση 23/02/2011 13:10
Το ξέρατε ότι οι άνδρες με πρόβλημα υπογονιμότητας που λαμβάνουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν παιδιά από όσους έχουν φτωχή σε αντιοξειδωτικά δίαιτα;
Έτσι τα ζευγάρια που δυσκολεύονται να "πιάσουν" παιδί, θα μπορούσαν να αναζητήσουν βοήθεια στα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε και ο ψευδάργυρος. Μια νέα νεοζηλανδική επιστημονική μελέτη εστίασε την προσοχή της στους άνδρες που είναι λιγότερο γόνιμοι από τον μέσο όρο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι παίρνουν τέτοιου είδους ουσίες, έχουν τουλάχιστον τετραπλάσιες πιθανότητες να κάνουν τελικά παιδί σε σχέση με όσους δεν λαμβάνουν τέτοια συμπληρώματα.
Οι ερευνητές, υπό την Μάριαν Σόουελ του πανεπιστημίου του Όκλαντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό “The Cochrane Library”, απέφυγαν πάντως να δηλώσουν ότι τα αντιοξειδωτικά σε κάθε περίπτωση θα βελτιώσουν την ανδρική γονιμότητα, λέγοντας ότι χρειάζονται και άλλες έρευνες πάνω στο θέμα, για να προσδιοριστεί ποιο αντιοξειδωτικό είναι πιο αποτελεσματικό.


Παπανδρέου: « Η επιστροφή στην δραχμή θα ήταν αρχή του τέλους…»

Δημοσίευση 23/02/2011 17:22 Ανανέωση 23/02/2011 17:24
«Αυτό θα ήταν η αρχή του τέλους για την Ευρωζώνη», καθώς μία ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας θα προκαλούσε ντόμινο αντιδράσεων στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή μιλώντας χθες στη γερμανική ενημερωτική εκπομπή «Tagesthemen». Πρόκειται για το late night δελτίο ειδήσεων του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης (ARD), το οποίο παρακολουθούν καθημερινά έως και έξι εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι τα σημερινά προβλήματα του ευρώ κάνουν εμφανή την έλλειψη αποτελεσματικότητας και μακροχρόνιου σχεδιασμού κατά την καθιέρωση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και ότι «αυτή η κρίση στην πραγματικότητα είναι ευκαιρία για το ευρώ», ώστε να διορθωθούν οι όποιες αδυναμίες.

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι η ελληνική οικονομία θα γίνει πιο ανταγωνιστική και τόνισε ότι στην Ελλάδα έχουν γίνει ήδη οδυνηρές περικοπές, οι οποίες συνέβαλαν στο να είναι σήμερα σε κάπως καλύτερη κατάσταση η ελληνική οικονομία.

Απαντώντας σε ερώτηση του κεντρικού παρουσιαστή Tom Buhrow «εάν θεωρεί δίκαιο να πληρώνει η Γερμανία και για τα επιτόκια της Ελλάδας» ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι δεν θέλει ενιαία επιτόκια για όλους, αλλά από την άλλη πλευρά δεν είναι δυνατόν η Γερμανία να δανείζεται με 2% και η Ελλάδα με 11%, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Αυτή η κατάσταση έχει να κάνει με συστημικά προβλήματα στην Ευρωζώνη και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, ώστε οι διαφορές να μην είναι τόσο μεγάλες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούμε να ανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Ένα τροχαίο ξεχείλισε την αγανάκτηση των Σουδανών

Δημοσίευση 24/02/2011 18:29 Ανανέωση 24/02/2011 18:34
Τουλάχιστον χίλιοι Σουδανοί διαδηλωτές απέκλεισαν έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας για πολλές ώρες σήμερα, γεγονός που αποτελεί μία ακόμα ένδειξη ότι αυξάνεται η ανυπομονησία σε σχέση με τις υποσχέσεις της κυβέρνησης περί μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης.
Αστυνομικοί με πολιτικά και άνδρες της υπηρεσίας μέτρων τάξης περικύκλωσαν τους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν αποκλείσει την κεντρική οδική αρτηρία της πόλης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι αστυνομικοί απέφυγαν να ρίξουν δακρυγόνα γιατί στη μέση του δρόμου υπήρχε ένα βυτιοφόρο γεμάτο με φυσικό αέριο.
Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν εδώ και καιρό να τεθούν όρια ταχύτητας στο δρόμο αυτό και η διαδήλωση οργανώθηκε μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα. Σύμφωνα με τους κατοίκους μόνο φέτος έχουν σκοτωθεί δέκα άνθρωποι στο συγκεκριμένο δρόμο.
Οι αρχές έχουν κατασκευάσει πολλούς αυτοκινητόδρομους στην πρωτεύουσα όμως ο κώδικας κυκλοφορίας δεν εφαρμόζεται, δεν υπάρχουν διαβάσεις για τους πεζούς και η κίνηση είναι χαοτική.
Μετά τον αποκλεισμό του δρόμου από τους κατοίκους οι αρχές έστειλαν στην περιοχή φορτηγά με εργάτες για να τοποθετήσουν φωτεινούς σηματοδότες.
 

song's 2010