sas aresei to blog auto?

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Απεργία και μπάλα πάνε μαζί


Τι θα θυμάται ο κόσμος από τη χθεσινή απεργία; Το ξύλο της αρκούδας μεταξύ συγκεκριμένων ομάδων διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, το τόξο ενός κουκουλοφόρου(!), τη μολότοφ που έριξαν στο ΜΑΤατζή και κάποιον άλλο ΜΑΤατζή που χτυπάει με τη μηχανή έναν πολίτη (αν ήταν μπαχαλάκης θα σας γελάσω). Τα ΜΜΕ, που για ακόμα μία φορά απέργησαν μαζί με τους άλλους, θα κάνουν μια μικρή (αν θυμηθούν) αναφορά στην πλειοψηφία του κόσμου που διαδήλωσε ειρηνικότατα και μετά θα επιδοθούν στο σπορ των εκ τηλεπαραθύρων αναλύσεων, με την ουσία των πραγμάτων να ανταγωνίζεται σε αξία τις πορδές στον άνεμο.

Δεν προσπαθώ βέβαια να υποβαθμίσω τα επεισόδια. Εξάλλου αυτοί οι λίγοι που τα δημιουργούν είναι ικανοί να διαλύσουν (μεταφορικά και κυριολεκτικά) τα πάντα. Επίσης δεν μπορώ να μην κάνω συνειρμό των χθεσινών επεισοδίων με τα επεισόδια του Σαββάτου στο Καραϊσκάκη, αν κι εκεί ήταν φυσικά πολύ μικρότερης έκτασης.

Λένε πως το ποδόσφαιρο μας είναι ένας μικρός καθρέφτης της κοινωνίας μας. Ας το αντιστρέψουμε λίγο. Και η κοινωνία μας είναι ένας μικρός καθρέφτης του ποδοσφαίρου μας. Οι χθεσινές εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: